ALURA in BEWEGING

Voor een bewuste en gezonde wereld

Tips om optimaal te genieten van onze Kaarsen

Brandtip 1: Laat de kaars de eerste keer 3-4 uur branden om de bovenlaag goed te smelten. Hierdoor krijg je een gelijkmatig brandende kaars en voorkom je in de toekomst tunnelvorming. Minimale brandtijd per keer 1 uur, maximaal 4 uur. 

Brandtip 2: Mocht de kaars bijna op zijn (de ijzeren lonthouder is al zichtbaar), dan kan het houtlont moeilijker zijn om aan te steken. Het helpt dan om de bovenlaag te smelten met een föhn, of aanstekervlam, en hierna de kaars pas aan te steken. In dit geval zal de kaarsenwas bijna volledig opbranden!

Lontverzorging: Zorg ervoor dat de lont ongeveer 3 mm lang is, dit verlengt de branduren en voorkomt walmen en een grote vlam. Je kan het houten lont met je vingers afbreken om in te korten. Gebruik een stukje papier om zwarte vingers te voorkomen.

Hergebruik pot: De glazen potten van onze geurkaarsen zijn perfect geschikt om te hergebruiken. Bijvoorbeeld als opbergpot voor sieraden en accessoires of juist als voorraadpot in de keuken voor koffie of thee, of zelfs als plantenpot. 

  • Optie 1: Plaats de glazen pot rechtop in een bak met kokend water, de overgebleven was smelt al bij 70°C.
  • Optie 2: Gebruik een föhn of heteluchtpistool om de overgebleven was te smelten.

Giet vervolgens de pot leeg op wat oud papier. Veeg de pot goed uit met bijv keukenrol. Als laatste nog even afspoelen met zeep en heet water.