ALURA in BEWEGING

Voor een bewuste en gezonde wereld

DE VIER HARTKWALITEITEN 

 Een innerlijke reis naar een liefdevoller leven. 

Ontdek tijdens vier bijeenkomsten met yoga, meditatie en contemplatie wat de vier hartkwaliteiten voor jou kunnen betekenen. 


De vier hartkwaliteiten verwijzen naar de Bramavihara’s uit het Boeddhisme. Het zijn vier liefdevolle kwaliteiten, die in iedereen aanwezig zijn en die je met aandacht kan voeden. De hartkwaliteiten nodigen uit om op een liefdevolle manier te groeien, te ontdekken wat nog niet liefdevol is en dit te transformeren. Daar is naast zachtheid ook de nodige moed en kracht voor nodig. Tijdens de cursus krijg je handvatten aangereikt om hierin te trainen. De hartkwaliteiten zijn vier kanten van hetzelfde hart, maar door ze afzonderlijk als uitgangspunt te nemen voor meditatie en contemplatie, kun je beter opmerken wat je ervan weerhoudt om aanwezig te zijn in het moment. Wanneer ervaar je weerstand tegen wat er is?

Metta Liefdevolle aandacht- Liefdevolle aandacht voor jezelf en voor anderen - 


Karuna Compassie
 

 

- Liefdevol aanwezig zijn voor pijn en lijden - 

 

Mudita Medevreugde
 

 

- Liefdevol aanwezig zijn voor vreugde - 

 

Upekkha Gelijkmoedigheid
 

 

- Liefdevol aanwezig zijn zonder  oordelen -


Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2,5 - 3 uur. Iedere bijeenkomst heeft één hartkwaliteit als uitgangspunt en bestaat uit een meditatieve yogales, theorie, opdrachten en samenzijn. Het is een moment voor jezelf, om met aandacht aanwezig te zijn voor wat er is en met gelijkgestemden ervaringen te delen. Ook ontvang je lesmateriaal met achtergrondinformatie en oefeningen die je in het dagelijks leven kunt toepassen. 

  • review1
  • review2
  • review3


 Wil je deze cursus volgen? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende reeks of vul het contactformulier in voor meer informatie. 

Wil je deze workshopreeks aanbieden aan jouw klanten, cliënten of werknemers? Neem vrijblijvend contact op.